Strona główna Pozostałe Odchudzanie to czas zmian

Odchudzanie to czas zmian

0

Odchudzanie to czas zmian. Żeby było skuteczne, musisz wdrożyć zupełnie nowe nawyki i zmodyfikować swoją dietę. Czasem ciężko jest jednak odpuścić sobie smaczne kaloryczne przekąski, a czasami bywa tak, że nie mamy po prostu odpowiedniej wiedzy na temat żywienia, by dopełnić naszą dietę niezbędnymi składnikami. Przedstawiamy Wam listę kilku smacznych lub/i wspomagających proces odchudzania produktów, których nie może zabraknąć w Waszej diecie!

Pieczywo chrupkie

Tradycyjny biały chleb i ciepłe bułeczki codziennie goszczą na polskich stołach. Kiedy rozpoczynamy okres redukcyjny, warto je jednak zastąpić produktem mniej kalorycznym. Pełnoziarniste pieczywo chrupkie to dobra alternatywa. Wartość kaloryczna w jednej porcji jest naprawdę nikła, a dodatkowo produkty pełnoziarniste zapobiegają nagromadzeniu się tłuszczu na brzuchu i w jego wnętrzu!

Ryby

Mięso ryb to zdecydowanie lepszy wybór niż szprycowany antybiotykami kurczak lub ciężkostrawna wołowina. Ryby są też o wiele mniej tłuste, zawarte w nich tłuszcze to niezbędne do funkcjonowania organizmu omega-3 i omega-6. No i oczywiście są one świetnym źródłem pełnowartościowego białka! Najbardziej polecamy ryby morskie – na przykład bogatego w minerały i witaminy B6, B12 i D łososia atlantyckiego.

Jajka

Jajka mogą być świetnym zamiennikiem innych produktów bogatych w białko i tłuszcze. Warto wdrożyć je do diety, ponieważ zawarte w nim proteiny praktycznie idealnie odpowiadają aminokwasowemu zapotrzebowaniu człowieka, a tłuszcze nie odkładają się w postaci “złego” cholesterolu LDL.

Szpinak

Po pierwsze – żarty ze szpinaku są już stare i nieśmieszne. Teraz wiele osób docenia to zielone warzywo zarówno za jego walory smakowe, jak i zdrowotne. Szpinak jest pełen antyoksydantów, które zatrzymują procesy utleniania w organizmie. To właśnie one odpowiedzialne są za “symptomy” starzenia, zwiększają też ryzyko wystąpienia mutacji DNA, a co za tym idzie, zapadnięcia na nowotwór. Szpinak dobrze jest łączyć z innymi zielonymi warzywami (np. brokułem), by zapewnić sobie solidną dawkę przeciwutleniaczy oraz witamin.

Suszone śliwki

Chyba każdy zna działanie tego produktu na układ trawienny… to zasługa dużej zawartości błonnika, który przyspiesza procesy przemiany energii. Co więcej, niskokaloryczna śliwka zagwarantuje nam szybkie uczucie pełności.

To tylko część produktów, które zalecamy wdrożyć do diety. Nie można zapomnieć o produktach nabiałowych (najlepiej niskotłuszczowych), warzywach strączkowych, czy świeżych owocach. Najważniejsze zasady jest jednak stałe – odstawić śmieciowe jedzenie i nie przekraczać bilansu kalorycznego.

http://credit-n.ru/offers-zaim/fastmoney-srochnyi-zaim-na-kartu.html

Komentarze